1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

mini cab coil wiring both sides hot

Discussion in 'Mitsubishi Minicab' started by littleone, Mar 30, 2012.

  1. littleone

    littleone New Member

    i have a 90 mini cab left hand drive 4x4 it has electronic electronic ignition,was having carb problems now got different issues.i have no spark now. At the coil with the key on not cranking,i have power to both sides of the coil .Is this normal? .im trying to narrow the problem. Not sure whats going on? .thanks
     
  2. oldoldoldman

    oldoldoldman Member

    I think its normal. coil is hot all the time and ignition shorts to ground one side when it need to fire.
     
  3. fupabox

    fupabox Well-Known Member

    that is completely normal..the windings could still be bad though..or getting bad...my bet is the igniter module inside the distributor ..it has a common Mitsubishi part # and can be sourced locally
     
  4. oldoldoldman

    oldoldoldman Member

    Im glad your here Fupabox, I not up on Mits info at all.
     
  5. littleone

    littleone New Member

    ok thanks guys i really appreciate the help. I'll look into testing it and finding a part number for it.
     
  6. littleone

    littleone New Member

    IMAG0405.jpg Is the little black box the igniter module or is it the one under the Vacuum Advance?
     
  7. fupabox

    fupabox Well-Known Member

    the little black box is just the signal pickup..under the vacuum advance. :)
     
  8. littleone

    littleone New Member

    IMAG0407.jpg Or this one
     
  9. littleone

    littleone New Member

    Ok thank you
     
  10. towdady

    towdady New Member

    im having the same issue with my 89 any help would be great
     
  11. minitruck.ca

    minitruck.ca Member

    We stock the mitsubishi minicab ignition module
     
  12. rynow

    rynow Member

    Did you ever solve this?
    I'm having issues and beginning to wonder if it's the coil or ignition module.
    On my 92 mits that won't start now.
    Changed fuel filter, checked plug wires were on right, replaced cap n rotor, all checked fuses, fuel pump works.
    Have weak spark coming out of coil.
    My module is mounted on a plate that the coil is mounted to. With number J121 on it.


    Anyone.......anyone
     
    Last edited: Jun 29, 2012

Share This Page